Livet rullar pa

Idag var det ater igen dags for att hyra en scooter och glida runt pa vagarna. Vi hade gjort detta en gang tidigare och akt upp pa ett berg i linbana men da hann vi bara med de innan vadret blev samre. Denna gangen stannade nystrom dock hemma pga trasig fot och daliga scootererfarenheter.
Vi akte ivag och kande oss riktigt sakra pa de vanstertrafikerade vagarna. Dutten var hjalte pa motorvagen och gled runt som en akta malaysisk scooterakare och akte mellan filerna i dryga 100 km/h tills scootern gav upp och stannade mitt pa motorvagen pga overhattning.Fick igang den efter lite vila sa resan kunde fortsatta. Vi sag ett vattenfall och en krokodilfarm och eftersom vi hann med de ratt snabbt sa tog vi ett helvarv runt on och kollade in Langkawis storsta stad Kuah.
Kvar i staden vilade Andreas foten vid biljardbordet med en skon malaysier.

Pa tisdag aker vi vidare till Thailand och Krabi dar vi ska forsoka ta oss vidare till Phiphi.

04.22

"öööh! Vet ni hur bra match ni missar eller?" Jag och Carlen var lite slitna och hade valt att inte folja med Nystrom och dutten for att kolla pa united. Men nu hade en full kille med en solstol barandes ovanfor huvudet klivit in genom dorren. Det var inte mindre an den allsvenske kvalhjalten Jakob Orlov som hade vackt oss. "Jag drar inte harifran foran nagon av er foljer med ner".

Det slutade med att vi delade ett sexpack till matchen. Och matchen da? Jo den avgjordes passandes av en asiat.
Ricard


"Lugn" kvall pa Langkawi

Kvallen borjade lite lugnt med kort och endel dricka fran en fin taxfree shop vi hittade en bit bort. Dar fanns det starksprit som inte saljs i vanliga butiker (80 kr for en liter typ). Sen efter ett tag sa gick vi ut pa balkongen och vad hittar man dar. Jo pa balkongen bredvid finns det 5 stycken malayer som ocksa hade det trevligt denna kvall. De bjod over oss och vi tog med lite extra dricka for att vara vanliga tillbaka. Fragan ar om de nansin hade smakat starksprit forut men dom tyckte iaf om det. Klunkade endel sa att saga. Forsta killen dacka efter ca 20 min efter att ha spytt upp ett halv badkar typ. Senare lamnade vi dessa klena malaysier och drog vidare mot Babylon bar.
Inatt star Arsenal - Man united pa schemat och matchstart vid 04.00 lokaltid gynnar. 

Livet leker pa Langkawi

Pa plats i Langkawi. En liten o utanfor Malaysias vastkust. Vi bor i ett rum ca 15 meter fran havet och lever ratt gott. Vadret kunde man onska va battre men soligt efter kl 2 iaf sa det passar bra med sovmorgon och plump. Har egentligen ingen bradska till solen heller. Ar ju dock lite jobbigt for rassenarerna som anvander solskyddsfaktor 30 att bli bruna.
Innan vi kom hit stannade vi en dag i Kuala Lumpur dar vi besokte Petronas Twin Towers och Batu caves.
Annars har dagarna har pa on spenderats pa stranden med mycket beachfotboll. Andra pa stranden ar valdigt sugna pa att vara med och malaysierna ar riktigt vassa pa att trixa iaf. Samre ar de andra turisterna som vi slog i en beachfotbollsmatch igar. Dar Dutten ar valdigt nojd med sina tunnlar. Priset pa dryck och mat ar ocksa helt okej da en ol kostar runt 4 kronor.
Bars nu!
Langkawi Malaysia

Maktig staty vid Batu Caves och de 272 trappsteg som skulle bestigas med 15kg packning, inget daligt traningspass.

matar vara kusiner med tictiac

helt okej lage.

Snabb update fran Abu Dhabi

Resan gar inte helt utan forhinder.
I munchen nar vi skulle fa bordingpass till flyg till Abu Dhabi och KL sa stotte vi pa lite problem.
Tydligen ville Malaysierna att man ska ha en utresa bokad nar man flyger in i deraas land. Detta hade inte Ricard som fick ga ivag o prata med en trevlig engelsktalande tysk. Han erbjod ett kanonpris pa en biljett tillbaka till landvetter for det otroliga priset 4000 euro.
Detta reserverades och den snalle tysken lovade att malaysierna nojde sig med detta. Sen nar man soker visum och att man aldrig behover kopa denna biljett.
Vi far se hur det gar men just nu ska vi tillbringa 6 timmar pa en flygplats i Forenade Arabemiraten.


Dagen är kommen!

Nu är äntligen dagen här, dagen man gått och väntat på i snart över en månad. Sista nätterna har man haft svårt att sova, man har legat uppe fullt inne i alla tankar om resan, resefebern sträcker sig nu ända ut i varje muskel med ett härligt nervöst pirr i magen. Om ungefär ett halvt dygn sitter vi på ett plan på väg till först München, som sedan ska ta oss till Abu Dhabi och därefter Kuala Lumpur, Malaysia!
Dagen har spenderats på stan med att fixa alla sista småsaker och sedan en sista lunch med pizza (detta var ju en självklarhet då man till slut kommer sakna de svenska pizzorna efter 3 månader på ris).
Nu ska vi iväg till vaccinationskliniken och ta de sista sprutorna, därefter är allt klart! Då blir det bara att stirra på klockan och invänta timmarna tills det bär av mot landvetter. Kommer nog även en liten presenation om oss senare, stay in touch!
/Mvh longtronggong.

Inför resan

Vill presentera vissa förutsättningar inför den resa vi ska starta Tisdag den 7/12 2010.
Vi har skapat en resblogg.
Vi har bokat en flygbiljett till Kuala Lumpur. Inget annat.
Vi har planer på att åka till Borneo (Kota Kinabalu). Just Kota Kinabalu och ön Borneo vet vi egentligen ingenting alls om. Vi vill se Orangutanger.
Vi har Hampus Johansson vars engelska kunskaper troligtvis inte skulle räcka till att köpa pizza i ryd.
Vi har Anderas Nyström som har kvalificerade tyska kunskaper som troligtvis bara kommer användas i mellanlandningen i München.
Vi har Johan Carlén som vill se sig själv som Bagage. Trots detta tror jag han kan ta stort ansvar när vi åker ut på äventyr.
Nu är det en vecka kvar tills vi förhoppningsvis är på just Borneo och förväntningarna är höga!
Ricard Bergström Skövde Sweden

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0