Hejdå Borneo, välkommen Bali!

Hej gott folk, hoppas allt är bra med er där hemma!
I brist på internet ute i regnskogen och på paradisöarna var det nu ett litet tag sen vi hörde av oss. Därför bjuder vi på ett blandat inlägg med både djungeläventyr och grym dykning, samt massa bilder! Enjoy.

I tisdags för nu en vecka sen gick vi upp tidigt och begav oss direkt till Sepiloks Orangutangcenter. Ett rehabliteringscenter där de tar hand om och hjälper svaga Orangutanger att bli bättre, för de ska kunna komma ut och på nytt leva sitt liv i det vilda. För er som inte vet finns det bara vilda orangutanger på Borneo och de är utrotnongshotade och ett väldigt unikt och intressant djur. Därefter tog vi oss till 'Uncle Tans' i väntan på att få åka ut till Kinabatan River, där vårt djungeläventyr skulle börja. En timmes båtfärd skulle ta oss till deras camp och det dröjde inte länge innan safarit började. Efter 10 minuter vände chaffören om, som fått syn på en krokodil liggandes på en sanddyna. Tyvärr smet den snabbt ner i vattnet och vi hann inte ens få upp kameran... Men vi hade fått se en vild krokodil och kunde checka av det från listan! Väl framme var det direkt avspark i toppmatchen Malaysia - Sverige och tack vare stabilt försvarspel från Johans sida, stort slit och mycket passningsfinter från Hampus, framspelningar från Andreas till Bergmantov som hittade nätet ett flertal gånger, kunde Sverige triumfera med en välförtjänt 10-8 seger trots ovana förutsättningar!

Här sov vi hur som helst två nätter och boendet var minst sagt spartanskt. En liten hydda med varken dörrar eller fönster, en lampa och tre maddrasser med myggnät. Mer än så var det inte. För att komma till toan fick man gå ett par minuter på broar mitt ute i djungeln och första gången vi gick dit kryllade det av Longtail apor!

Vi gjorde två djungelvandringar, varav en på förmiddagen och en på natten. Dagstrekkingen i djungeln var en stor besvikelse... Vi gick runt där i över 90 minuter, blev bitna av miljarder myggor, medan vi lyssnade på massa ointressant fakta. Allt vi såg var ett par skalbaggar. Nattvandringen var mycket bättre, vi såg inte så mycket djur, men det var fortfarande coolt eftersom det var så mörkt. Vi såg i alla fall några riktigt fina fåglar som satt och sov, och man kunde komma väldigt nära. Men det var flodturerna som presterade bäst. Dem gjorde vi fyra av, 2 på morgonen, en på eftermiddagen och en på natten. Här såg vi massa coola djur, så som Ögglor, Örnar, massa andra häftiga fåglar, stora ödlor, Krokodil, Flyng Fox, mängder av apor, men värt att nämna är så klart Orangutanger, Gibbons och Näsapor. Till Hampus stora  besvikelse fick vi dock inte se en ända orm... Men allt som allt var denna djungelupplevelse riktigt bra.

Efter ett roligt avsked av alla våra nya vänner begav vi oss tillbaka till Semporna och spenderade natten där. På morgonen åkte vi på nytt ut till Mabul och denna gång 'Uncle Changs' dykresort, där vi spenderade ett par softa dagar innan det var dags för oss att dyka på Sipadan. Första kvällen gjorde vi även ett nattdyk, men det var inget utöver det vanliga. Det var mörkt och man såg inte så mycket. Nöjd var dock Johan som kom kom upp till ytan med ett stort leende på läpparna och berättade att han fått se en bäckfisk.

I förrgår var det alltså dags att dyka bland hajar och otänkbart stora sköldpaddor på sSpadan. Det är svårt att beskriva med ord hur häftigt det var, men vi kan nog alla hålla med om att det var resans bästa upplevelse. Nu när vi kallat Mabul för ett paradis vet jag inte vad vi ska kalla denna lilla ö. Kritvit strand, helt öde, klarblått vattent. Ja, detta var det riktiga paradiset. Stod man vid strandkanten kunde man gå kanske 15 meter ut och ha vatten till knäna. Därefter tog botten slut, inte bokstavligt men ni förstår nog, och det blev allt ifrån 100 till 1000 meter djupt!

Ska man summera Borneo i en mening kan den nog låta något i denna stil: En annorlunda upplevelse och ett riktigt äventyr, roligt, spännande och vi har haft väldigt tur med vädret!

Nu befinner vi oss på Bali och här hade vi tänkt möta upp lite välbekanta ansikten.

Här kommer ett bra gäng med bilder.

Sepilok Jungle Resort
Sepilok Jungle Resort.

Mabul


Sipadan
Sipadan
Blev visst ganska långt inlägg, men det var en veckas summering!
p.s vi älskar era kommentarer, keep 'em comming, så ska vi fortsätta att leverera!
pusss och kram!

Kommentarer
Postat av: H.lannemyr

Snyggt jobbat boys!

Hur mycket kostade allt detta? Djungeläventyret och dykningen? Blir grymt sugen på att göra samma sak!

2011-02-22 @ 10:19:47
Postat av: Karin Andersson

Älskar bilden med er fyra och solnedgången, vilket paradis!!! Synd om Hampus att han inte träffa några ormar! Häftigt att våga kliva ner i krokodil floden, ni är riktiga tuffingar. Glömde herr Nyström ta på sig myggolja? Kul med fotbollsmatchen! Hur stor var Johans bläckfisk? Dags att komma hem snart så njut av sista tiden och gör slut på resterande pengar!

Karin, Peter och Hampus

2011-02-22 @ 12:12:56
Postat av: Anonym

Härligt!Ni betar av det ena bättre än det andra. Verkar super på Borneo.Kanske styra kosan dit! Ha det lika bra eller bättre på Bali å hälsa de andra killarna!!

Å,M,C,S

2011-02-22 @ 16:10:26
Postat av: Arja

Bra skrivet och bra beskrivet! Som vi har saknat er blogguppdatering men nu vet vi att det kommer att komma ett om dagen ända tills ni kommer hem! Ha det så himla bra och passa på och njut för snart är ni hemma i Sverige och -10 grader och svinkallt!

2011-02-22 @ 17:56:38
URL: http://arja.blogg.se/
Postat av: Anne-Sofie

GUUUUD va härligt ni ser ut & ha det :-)

Särskilt när vi bara fryser & fryser här hemma :-p

En upplevelse att ta med sig hela livet.



Kram på er :-) En STOOOOR till Johan <3

2011-02-23 @ 07:33:40
Postat av: Gunnel o B-Å

Fina berättelser o jättefina bilder. Schyst också att ni tar vara på möjligheterna. Njut den sista tiden också! Speciellt Ricard!



Ha de´!



2011-02-24 @ 18:31:45
URL: http://longtronggong.blogg.se/
Postat av: Peter Nyström

Ni ser ut att ha det bra! Ska ge fotbolls bilden till L-B så han ser att Nyström sköter försäsongsträningen.

2011-02-24 @ 23:05:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0