Solo blogg och sista ordet

Sitter i Kuala Lumpur dagen innan hemfard och ska forsoka sammanfatta de tre veckor jag har haft nu utan de andra. Jag tar upp ifran dar de andra slutade, Bali.
For att sammanfatta de ratt snabbt eftersom ni redan har last ett inlagg om det sa va de en vardelos strand, skitigt vatten, daligt vader och ett och annat utestalle. Jag och mitt nya ressallskap var inte sarskillt imponerade sa vi drog till Filippinerna och on Boracay. Efter over ett dygns resande och en mindre bekvam natt pa en flygplats sa var vi valdigt glada over att se var nya tillflyktsort. Kritvit strand och kristallklart vatten. Finaste stranden hittills pa resan. Det sags att den ska vara en av de finaste stranderna i varlden och det ar ju synd att inte halla med. Det blev i alla fall tva riktigt lata veckor pa detta stalle. Gjorde inte mycket mer an att ligga pa stranden, lira lite fotboll och dricka ol pa balkongen pa kvallen.
Efter Boracay var planen att vi skulle ta oss vidare till Donsol. Detta gjordes inte utan problem och vi fick leva ett dygn med endast kladerna vi stod i, pengar och pass. Vara vasker hade blivit kvar i Manilla dar vi mellanlandade. Allt loste sig dock valdigt smidigt och dagen efter kunde vi agna oss at vara planer med resan till Donsol, namligen att snorkla med valhaj.
Vi akte ut i en ranglig bat tillsammans med 4 filippiner som skulle upptacka valhajarnarna at oss och efter en halvtimme eller sa sa var det dags. De sa till oss att satta pa oss cyklopet och vara redo vid batkanten for att hoppa i. Tillslut skriker allihop, JUMP! JUMP! JUMP! Vi hoppar i, extremt spanda och vet inte riktigt vad vi ska forvanta oss. Helt plotsligt dyker den upp. Man blev helt chockad. Den var lojligt stor. Den tog aldrig slut, sa fruktansvart stor, enorm. Vi simmade lite lugnt bredvid den och var nastan skramda av hur stor den var. Tillslut gick det upp for oss att den har stora fisken saktar inte ner for att vi ska fa kolla pa den utan det ar vi som ska halla hans tempo. Javlar va vi simma. Tillslut simmade den ivag och baten kom och hamta upp oss. Gladare an barn pa julafton satt vi i baten och diskuterade handelsen med varann nar kaptenen sager, again again. Da har han kort ikapp hajen igen och i vattnet hoppar vi annu en gang. Detta upprepades ett antal ganger och man fick riktigt mycket tid tillsammans med varldes storsta fisk. Vi fick hora att den vi precis hade simmat med var ungefar 10 meter vilket var forjavla stort. Vi snorklade ytterliggare med en haj innan utflykten tog slut och vi akte hemmat, valdigt nojda med upplevelsen.
Vi hade 3 natter i Donsol och for att fordriva tiden sa bestamde sig jag, carl och eric for att dyka lite. Det var ju tyvarr inte lika lyckat som dagen innan. Det kan jamforas med att snorkla i badkaret bortsett fran att man inte fryser i badkaret. (dykningen pa Borneo var brutalt mycket battre an dyken jag gjorde i Thailand och Filippinerna sa man har vall blivit krasen)
Vi avslutade Filippinerna i Manilla och en svang i varldens tredje storsta shoppingcenter. Igar och idag har vi gatt i kuala lumpur och fyllt resvaskan med klader och converseskor och man har trottnat ratt mycket pa det dar med affarer, marknader och allt vad det innebar.

Nu ar det mindre an 24 timmar kvar innan flyget hem lyfter och man skulle ljuga om man sa att man inte har hemlangtan. Ska bli riktigt roligt att komma hem. Traffa vanner och familj, fa ata svensk mat, kunna vara kontaktbar via telefon igen och fa sova i sin egen sang. Var valdigt, valdigt lange sen sist. 
Tackar alla for att ni last var blogg och jag hoppas det varit rolig och intressant lasning. Nasta gang vi hors hoppas jag det inte ar genom en blogg och avstandet inte ar pa x antal tusen mil.

Halsningar Ricard


Bali!

Hej allihopa, da var det dags for en ny uppdatering. Hoppas allt ar bra med er!

En vecka har nu gatt forbi och vi har spenderat vara dagar i Kuta. Vadret har varit si sa dar. Forsta fyra, fem dagarna regnade det nast intill hela tiden, men de senaste dagarna har det varit soligt och fint! Vi har bott pa ett hotell som heter New Arena, for cirka 100lappen natten och vi har bott riktigt bra. Ett stort och frascht rum med stort badrum, AC, kabel TV, kingsize bed, veranda och hotellets basta lage med bara nagra meter till poolen och poolbaren!

Efter en dag anlande Eric och MJ till hotellet och det blev direkt en trevlig kvall med alkohol och musik pa deras altan. Dagen darpa kom tre bekanta skaraboys till hotellet och den fina kvartetten var nu en grupp av nio. Dagarna har mest bestatt av poolhang, med bars, greken i vattnet och grym frisbee kastning. Stranden har ar inte mycket till en hit, ingen fin sand, inte badvanligt utan andast surfarvanligt, mycket skrap och fullt av tjatiga indoneser. Kvallarna har som sagt bestatt av soft altanhang med bra musik och roligt folk. De kvallar humoret varit pa topp och man varit i storform har det sjalvfallet genomforts fina krogrundor! Utelivet i Bali ar valdigt bra, sjukt mycket svenskar, ibland kunde man tro att man nastan var hemma igen.

Bali ar, for er som inte visste det ett surfarparadis, sa sjalvklart var vi tvugna att prova pa surfing! Kortfattat sagt ser det mycket lattare ut an vad det ar. Bortsett fran detta ar den anda egentliga "upplevelse" vi gjort har pa Bali, River Rafting, som vi gjorde for ett par dagar sen. For cirka 150 kr akte vi hogt upp i bergen dar utsikten var underbart vacker. Vi satte oss i gummibatar med guider och akte ner langs en 14 km lang flod. Det var en rolig upplevelse, men vissa hade forvantat sig mer, med andra ord lite mer fart, haftigare strom. Fast miljon langs floden var helt fantastiskt och det lyfte upp det hela ordentligt! Valdigt exotiskt med massa fina vattenfall, och utsikten vi fick bevittna, efter vi kommit fram och fatt ga upp for 360 trappsteg till resturangen var helt makalos! Tyvarr dog batteriet i den anda kamera vi hade med oss och vi har nu ingen bild pa detta... Man sag ut over hela havet, bergen med dess fina natur, det var verkligen oerhort vackert.

Trakigt nog maste det annonseras att den harliga kvartetten som vi nu varit och rest runt i 11 veckor har blivit till en trio och en singel. Da vadret var daligt beslot sig Ricard for att flyga ivag till filipinerna med de andra grabbarna, dar de nu befinner sig, samtidigt som vi andra tre ar kvar har pa Bali. Eftersom vi tre bara har en vecka kvar pa semestern, fanns inte riktigt tiden till att folja med. Men vi tycker alla det varit valdigt trevligt att resa runt med Ricard och vi onskar dig och alla andra en fortsatt trevlig resa, sa ses vi om en manad ungefar! Vi vantar oss aven en fin uppdatering av dig for att fa se att Filipinerna lever upp till vad vi hort!

Idag blev det ett strandhang for forsta dagen pa lange och vi fick oss allt lite farg.
Ikvall var vi pa en valdigt lyxig resturang med swimmingpool och jacuzzi, som blickade ut over havet och sag solnedgangen, tillsammans med ett riktigt trevligt svenskt par som vi traffade forst i Kambodja och sedan Vietnam. Har bevittnade vi en stark och fin solnedgang, spelade kort, badade jacuzzi och hade det valdigt trevligt!

Den nyblivande guldtrion blev dock en kort epok under denna resa. Imorgon aker vi over till Gili oarna tillsammans med Johan och Emma och vi blir nu en grupp av fem under var sista vecka! Vi hoppas starkt pa bra vader var sista vecka sa vi kan njuta pa de fina stranderna och inte komma hem helt bleka!

Det har inte tagits overdrivet mycket bilder pa Bali, men har kommer ett litet gang!

Surfingen gick ju som ni ser pa bilden.
Surfingen gick som bilden visar, inget vidare.
Uppstigning 08:00 for rafting var inget man var van vid.



fran ikvall.




Johan, Emma och Jag.


Om en vecka sitter vi pa flygplanet hem mot Sverige, vilket kanns riktigt sjukt. Tiden har gatt fort och vi ska forsoka ta vara pa varje sekund sista veckan. Nu ska vi tillbaks och sova ett par timmar innan vi ska upp for att se United mot Chelsea och direkt darefter aka ivag till Gili!

Hade bra gott folk! Vi ses om en vecka, PUSS och KRAM!

Mvh Andreas.




RSS 2.0