Solo blogg och sista ordet

Sitter i Kuala Lumpur dagen innan hemfard och ska forsoka sammanfatta de tre veckor jag har haft nu utan de andra. Jag tar upp ifran dar de andra slutade, Bali.
For att sammanfatta de ratt snabbt eftersom ni redan har last ett inlagg om det sa va de en vardelos strand, skitigt vatten, daligt vader och ett och annat utestalle. Jag och mitt nya ressallskap var inte sarskillt imponerade sa vi drog till Filippinerna och on Boracay. Efter over ett dygns resande och en mindre bekvam natt pa en flygplats sa var vi valdigt glada over att se var nya tillflyktsort. Kritvit strand och kristallklart vatten. Finaste stranden hittills pa resan. Det sags att den ska vara en av de finaste stranderna i varlden och det ar ju synd att inte halla med. Det blev i alla fall tva riktigt lata veckor pa detta stalle. Gjorde inte mycket mer an att ligga pa stranden, lira lite fotboll och dricka ol pa balkongen pa kvallen.
Efter Boracay var planen att vi skulle ta oss vidare till Donsol. Detta gjordes inte utan problem och vi fick leva ett dygn med endast kladerna vi stod i, pengar och pass. Vara vasker hade blivit kvar i Manilla dar vi mellanlandade. Allt loste sig dock valdigt smidigt och dagen efter kunde vi agna oss at vara planer med resan till Donsol, namligen att snorkla med valhaj.
Vi akte ut i en ranglig bat tillsammans med 4 filippiner som skulle upptacka valhajarnarna at oss och efter en halvtimme eller sa sa var det dags. De sa till oss att satta pa oss cyklopet och vara redo vid batkanten for att hoppa i. Tillslut skriker allihop, JUMP! JUMP! JUMP! Vi hoppar i, extremt spanda och vet inte riktigt vad vi ska forvanta oss. Helt plotsligt dyker den upp. Man blev helt chockad. Den var lojligt stor. Den tog aldrig slut, sa fruktansvart stor, enorm. Vi simmade lite lugnt bredvid den och var nastan skramda av hur stor den var. Tillslut gick det upp for oss att den har stora fisken saktar inte ner for att vi ska fa kolla pa den utan det ar vi som ska halla hans tempo. Javlar va vi simma. Tillslut simmade den ivag och baten kom och hamta upp oss. Gladare an barn pa julafton satt vi i baten och diskuterade handelsen med varann nar kaptenen sager, again again. Da har han kort ikapp hajen igen och i vattnet hoppar vi annu en gang. Detta upprepades ett antal ganger och man fick riktigt mycket tid tillsammans med varldes storsta fisk. Vi fick hora att den vi precis hade simmat med var ungefar 10 meter vilket var forjavla stort. Vi snorklade ytterliggare med en haj innan utflykten tog slut och vi akte hemmat, valdigt nojda med upplevelsen.
Vi hade 3 natter i Donsol och for att fordriva tiden sa bestamde sig jag, carl och eric for att dyka lite. Det var ju tyvarr inte lika lyckat som dagen innan. Det kan jamforas med att snorkla i badkaret bortsett fran att man inte fryser i badkaret. (dykningen pa Borneo var brutalt mycket battre an dyken jag gjorde i Thailand och Filippinerna sa man har vall blivit krasen)
Vi avslutade Filippinerna i Manilla och en svang i varldens tredje storsta shoppingcenter. Igar och idag har vi gatt i kuala lumpur och fyllt resvaskan med klader och converseskor och man har trottnat ratt mycket pa det dar med affarer, marknader och allt vad det innebar.

Nu ar det mindre an 24 timmar kvar innan flyget hem lyfter och man skulle ljuga om man sa att man inte har hemlangtan. Ska bli riktigt roligt att komma hem. Traffa vanner och familj, fa ata svensk mat, kunna vara kontaktbar via telefon igen och fa sova i sin egen sang. Var valdigt, valdigt lange sen sist. 
Tackar alla for att ni last var blogg och jag hoppas det varit rolig och intressant lasning. Nasta gang vi hors hoppas jag det inte ar genom en blogg och avstandet inte ar pa x antal tusen mil.

Halsningar Ricard


Kommentarer
Postat av: Åsa

Ska bli kul att ses igen å höra om alla äventyr!!!Vi väntar!!!

MPCS

2011-03-22 @ 17:37:50
Postat av: Åsa

Ska bli kul att ses igen å höra om alla äventyr!!!Vi väntar!!!

MPCS

2011-03-22 @ 17:38:06
Postat av: Karin Andersson

Nu har du något att skryta med för de andra tre, att du varit så nära en jätte haj, häftigt!



Välkommen hem!



Familjen Nyström

2011-03-22 @ 22:38:02
Postat av: Anonym

ni verar haft en mycket trevlig och intressant resa. var ju inte fy skam att få till en sån avslutning med en valhaj måste jag säga. har en fråga.. Hur stor budget hade du sparat ihop innan du åkte iväg? 60 papp?

2011-03-24 @ 12:12:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0